(044) 223-27-26
(095)-283-88-88
(067)-506-16-04
(044) 223-27-26
(095)-283-88-88
(067)-506-16-04
РусскийEnglishУкраїнський
Главная страницаКарта сайтаКонтактная информация
Главная / Новости / Новости недвижимости Украины / У людей отнимают землю для Евро-2012

У людей отнимают землю для Евро-2012


 
30.05.2011

У людей отнимают землю для Евро-2012


 

УКРАИНА, 30 май - SV Development. У жителей села Зубра, которое находится неподалеку от Львова, пытаются отобрать землю под строительство дороги к Евро-2012.

Для строительства этой дороги землю должны были выкупить у 57 владельцев. Цена составляет 6,25 грн. за 1 кв. м земли. Крестьяне не соглашались на такую ​​цену, они требовали замены их участков равноценными, однако власть им ответила, что свободной земли в с. Зубра нет.

В конце концов, из 57 человек 54 дали свое согласие. По словам правозащитницы Валентины Рудык, они это сделали из-за безумного давления со стороны властей.

Владельцы 3 земельных участков, которые ничего не подписали, заявляют, что готовы отстаивать свои права до конца и не отдадут землю до тех пор, пока им не предоставят равноценной замены.

Власти предложили землю в Пустомытовском районе Львовской области, но люди от нее отказались, поскольку там есть столбы высоковольтной сети.

Как рассказала Валентина Рудык, несмотря на все заявления Михаила Цимбалюка, председателя ЛОГА, о том, что он не позволит обидеть людей, Львовская ОГА подала в суд на 3 граждан - Наталью Дудик, Валентину Бобенчик и Ольгу Петрив, владелиц земельных паев общей площадью около 6 га в пределах Зубрянского сельсовета, о принудительном изъятии этой земли для общественной необходимости - строительства дороги в рамках подготовки к Евро-2012. Заседание суда состоится 1 июня.

Жители с. Зубра завтра в 9 утра собираются провести мирную акцию протеста, чтобы привлечь внимание представителей УЕФА, которые прибудут во Львов с официальным визитом.

Консалтинговая компания "SV Development"

ДобавитьКомментарии (8)

Отсортировать по дате | Комментариев на странице
Борисович 01.06.2011
8. Загальні принципи міжнародного права, в тому числі ті, які знайшли своє відображення у рішеннях Європейського Суду з прав людини, не містять положень про можливість вчинення безоплатного і фактично довічного позбавлення особи її права володіння своїм майном, навіть конфіскаційні і реквізиційні заходи мають відбуватися у суворій відповідності до норм міжнародного права і з урахуванням інтересів власника (володільця), не можуть носити надмірний характер і не в інтересах демократичного суспільства.
Борисович 01.06.2011
7. Законом України від 17 липня 1997 року №475/97-ВР "Про ратифікацію Конвенції про захист прав і основних свобод людини 1950 року, Першого протоколу та протоколів №2, 4, 7 та 11 до Конвенції" Конвенцію про захист прав і основних свобод людини 1950 року, Перший протокол та протокол №11, яким вносились зміни до цієї Конвенції, було ратифіковано. Стаття 1 Першого протоколу зі змінами, внесеними Протоколом №11, містить наступне положення: "Кожна фізична або юридична особа має право мирно володіти своїм майном. Ніхто не може бути позбавлений своєї власності інакше як в інтересах суспільства і на умовах, передбачених законом і загальними принципами міжнародного права. Проте попередні положення жодним чином не обмежують право держави вводити в дію такі закони, які вона вважає за необхідне, щоб здійснювати контроль за користуванням майном відповідно до загальних інтересів або для забезпечення сплати податків чи інших зборів або штрафів."
Борисович 01.06.2011
6. Аналогічним чином вчиняє і Укрзалізниця, розвиваючи мережу своїх доріг і станцій: при будівництві Дарницького залізничного вокзалу Укрзалізниця надала землевласникам та землекористувачам ділянок, розташованих на вулиці Зрошувальній у місті Києві, земельні ділянки у межах міста Києва та у околицях, які задовольнили землевласників.
Борисович 01.06.2011
5. Законодавство України передбачає можливість надання забудовниками компенсацій землевласникам шляхом виділення аналогічних або рівних за вартісними та якісними показниками земельних ділянок взамін забудованих або призначених для забудови, в тому числі для задоволення суспільних або державних потреб. При реконструкції НСК "Олімпійський" широкого розголосу отримала інформація про знесення торгівельного центру "Троїцький" (площа 7 га поруч зі станцією метро "Республіканський стадіон" у м.Києві), але лише після того, як землекористувачу (не землевласнику!) компанії "Юджин" була надана взамін земельна ділянка площею 80 га на території госпдвору Національного виставкого комплексу за адресою: пр.Глушко, 1, компенсація втрачених прибутків на суму 400-500 мільйонів доларів США, та залишено право власності на вже збудований підземний паркінг.
Борисович 01.06.2011
4. Більше того, закон прямо передбачає, що землевласник має право на одержання частки доходу від діяльності споруди повітряної лінії, яка є промисловим об'єктом. - забудова земельної ділянки не може здійснюватися на земельній ділянці, право користування якою передано землевласником за сервітутом. Для забудови слід надавати не право користування, а право забудови, тобто передавати для будівництва інженерних споруд.
Борисович 01.06.2011
3. Поясню, що сервітут та суперфіцій є різними видами речових прав на чуже майно, і ці відмінності, щоб не вдаватися до дрібниць, в основному такі: - на відміну від сервітуту, спір про встановлення права забудови земельної ділянки (суперфіцію) не може розглядатися судом - це не було передбачено законом раніше, не передбачено зараз і не може бути передбачено законом у майбутньому. Тому Ви не зможете за допомогою судового рішення всупереч волі землевласників прокласти по їх дороги - Вашому підприємству слід буде домовлятися з ними. - якщо сервітут не обов'язково може бути компенсаційним (передбачати оплату землевласнику його втрат), то у разі встановлення суперфіцію землевласник земельної ділянки за законом (ч.1 ст.414 Цивільного кодексу України) має право на одержання плати за користування нею, а землекористувач зобов'язаний вносити плату за користування земельною ділянкою та інші встановлені законом платежі (ч.4 ст.415 Цивільного кодексу України).
Борисович 01.06.2011
Також серед мешканців населених пунктів поширюється інформація про факт вирішення судами питання про встановлення сервітуту на землі землевласникв, які не погодились з умовами запропонованого Вами договору. Але умовами запропонованого Вами договору передбачається прокладання (будівництво), тобто насправді Ви переслідуєте мету під приводом встановлення сервітуту встановити право забудови земельної ділянки (суперфіцій).
Борисович 01.06.2011
Цивільним кодексом України у статті 395 визначено наступні види речових прав на чуже майно: 1) право володіння; 2) право користування (сервітут); 3) право користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис); 4) право забудови земельної ділянки (суперфіцій). Будівельники запропонували укласти договір на встановлення земельного сервітуту. Відомо, що земельний сервітут як один з видів речового права на чуже майно може бути встановлений договором, законом, заповітом або рішенням суду.


Доска объявлений

Раздел Предложения Добавить
Продажа квартир Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Продажа домов, дач Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Продажа земли Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Продажа офисов Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Продажа торговых помещений Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Аренда квартир Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Аренда домов, дач Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Аренда офисов Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Аренда торговых помещений Киев (-) Украина (-) Ваш вариант

Наши проекты

 
Регион: Киевская область
 
Количество домов: 54
 
Площадь участка: 17 га
 
 
Регион: Киев
 
Тип объекта: Торгово-развлекательный центр
 
Площадь: 10 000 кв.м.
 
 
Район: Броварской
 
Количество домов: 661
 
Площадь участка: 80 га
 
 
Район: Бориспольский
 
Количество домов: 64
 
Площадь участка: 20 га
 

Опрос

Что ожидать инвесторам, которые вложили деньги в «замороженные» дома?